Periwinkle

Periwinkle Care - Hvordan vokse Periwinkle Planter

Periwinkle Care - Hvordan vokse Periwinkle Planter

De periwinkle plante vokser best i et delvis skyggelagt område i sur jord; den kan imidlertid trives i en rekke sollys- og jordforhold. Voksende periwinkle i delvis nyanse skaper mer kraftig vekst. I mange tilfeller er ekstrem kraft kanskje ikke ønskelig med mindre periwinkle plante trenger å dekke et stort område.

  1. Hvordan tar du vare på periwinkle -planter?
  2. Hvor lang tid tar det periwinkle å spre seg?
  3. Hvordan planter du periwinkles?
  4. Hvorfor dør perivinklene mine?
  5. Er Periwinkle en invasiv plante?
  6. Er Periwinkle giftig for hunder?
  7. Hvor ofte skal jeg vanne Periwinkle?
  8. Vil periwinkle ta over gress?
  9. Vil periwinkle drepe andre planter?
  10. Hvordan stopper jeg periwinkle fra å spre seg?
  11. Kan du gå på Periwinkle?
  12. Er Periwinkle giftig for mennesker?
  13. Hvordan vet du om planter får for mye vann??
  14. Kommer periwinkles tilbake?
  15. Hvorfor blir bladene fra periwinkle gule?
  16. Er vinca og periwinkle det samme?
  17. Er periwinkle årlig eller flerårig?
  18. Hvordan oppfordrer du Vinca til å spre seg?
  19. Er periwinkle et godt bunndekke?
  20. Er Madagaskar periwinkle giftig?

Hvordan tar du vare på periwinkle -planter?

Periwinkle planter er enkle å dyrke og omsorg til. Gi dem en godt drenert fuktig jord, rikelig med sterkt lys, varme temperaturer 65 ° F og over, og de vil gjøre det fantastisk ute på terrassen eller dekket som potte planter.

Hvor lang tid tar det periwinkle å spre seg?

Ved en 6-tommers mellomrom vil periwinkle dekke et område helt inn ett år. Plant når jorden er brukbar og gi tilstrekkelig vann, spesielt når du planter om sommeren.

Hvordan planter du periwinkles?

Periwinkle blir 3 til 6 tommer høy og 2 fot bred. Rom planter minst 12 til 18 tommer fra hverandre. Anlegg ute periwinkle om våren eller tidlig høst. Vann jorda dypt etterpå planting og hold jorden jevnt fuktig i løpet av de første 6 til 10 ukene etter hvert som røttene blir etablert.

Hvorfor dør periwinklene mine?

Vincas, eller periwinkles, kan være infisert med en soppsykdom som kalles aerial phytophthora. Sykdommen sprer seg når soppsporene i jorda er sprut på plantene når du vanner eller når det regner. ... Hvis regnet eller overvanningen fortsetter, blir soppen kan spredt seg til bunnen av planten og den kan dø.

Er Periwinkle en invasiv plante?

vanlig periwinkle: Vinca minor (Gentianales: Apocynaceae): Invasiv plante Atlas i USA. Vinca mindreårig L. ... Vinca minor er et vintre-lignende oppreist eller etterfølgende bakdekke; stort sett eviggrønne; stammer slank. Løvverk.

Er Periwinkle giftig for hunder?

De vinca alkaloider kjent som vinblastin og vincristine er mye brukt i kjemoterapi for å behandle en rekke kreftformer hos mennesker og dyr. Siden dette periwinkle inneholder disse alkaloider, ved inntak av hunder, de kan være giftig og forårsake en rekke bivirkninger.

Hvor ofte skal jeg vanne Periwinkle?

Vann annenhver uke, eller hvis de øverste 2 tommer jorda føles tørre å ta på. Vinca er veldig tørketolerant og foretrekker at jorda er på den tørre siden av fuktig.

Vil periwinkle ta over gress?

Voksende betingelser

Når de er etablert, skygger vinstokkenes brede blader plen gress, spesielt de som er holdt under 2 tommer høye, ettersom de danner kolonier på tvers av plener. Ved å skyggelegge og konkurrere vellykket om fuktighet, periwinkle kveler mindre tørke- og skygge-tolerant gress.

Vil periwinkle drepe andre planter?

Det er et aggressivt bakdeksel som vokser som en galning, men det er forsiktig nok til å ikke drepe andre blomster i hagen. ... Trikset her er bare å få blomster som er mer enn 6 tommer høye, ikke gjør det anlegg frø og forvent at de skal vokse med periwinkle på måten heller. Det vil ikke klatre eller tette blomster eller busker.

Hvordan stopper jeg periwinkle fra å spre seg?

Kutte opp periwinkle planter med beskjæringssaks sent på våren eller tidlig høst når temperaturen er mellom 70 og 80 grader Fahrenheit. Bruk en ugresspisk for store flekker. Spray kuttstenglene med en 5 prosent glyfosat ugressdrepende, klar til bruk.

Kan du gå på Periwinkle?

Periwinkle (Vinca mindre) [VIN-kah MY-nor]

Den tåler sol, men foretrekker delvis skygge og kan blir gulaktig når den utsettes for den heteste sommersolen. Det er holdbart -- du kan gå på den.

Er Periwinkle giftig for mennesker?

Periwinkle er usikre. Det kan forårsake bivirkninger som kvalme, oppkast og andre symptomer på mage og tarm. Det kan også forårsake nerve-, nyre- og leverskade. Store mengder kan forårsake svært lavt blodtrykk.

Hvordan vet du om planter får for mye vann??

Når planter ha for lite vann, bladene blir brune og visner. Dette forekommer også når planter ha for mye vann. Den største forskjellen mellom de to er det for lite vann vil resultere i din plantens etterlater følelsen tørr og sprø ved berøring for mye vann gir myke og slappe blader.

Kommer periwinkles tilbake?

Selv om begge plantene er separate arter i slekten, har de mye til felles. Periwinkles spres raskt, og gir utmerket bakdekke og erosjonsforebygging. Utmerkelig såing vane garanterer plantens komme tilbake om våren, selv i bitre klima som dreper den tilbake helt.

Hvorfor blir periwinkle -bladene mine gule?

SVAR: Det du beskriver er det som skjer med periwinkles når de er for vannet. Periwinkles er veldig tørketolerante og er følsomme for å bli vannet for ofte. Å holde jorden for fuktig gjør røttene syke, og det fører til gule planter, slippe blader og til og med døden.

Er vinca og periwinkle det samme?

Vinca er et godt eksempel. Periwinkle er det vanlige navnet på denne vakre planten som tilhører dogbane- eller Apocynaceae -familien. ... Vinca major og vinca minor er skygge-elskende bakdeksler, og vinca vintreet er en tilhenger med spraglete blader som ofte brukes i vindusbokser og containere.

Er periwinkle årlig eller flerårig?

De vinca (Vinca mindre), kjent som vanlig periwinkle, er en flerårig bunndekke som produserer blomster i en rekke farger. Varianter av periwinkle er kjent for sine eviggrønne løvverk som holder seg grønne og frodige hele året, med vakre små blomster dukker opp om våren.

Hvordan oppfordrer du Vinca til å spre seg?

Vinca er tørketolerant og krever ikke ekstra vanning bortsett fra på de varmeste dagene. Gjødsle vinca med en granulær tidsgjødsel gjødsel tidlig på våren til oppmuntre ny vekst og spredt.

Er periwinkle et godt bunndekke?

Vinca minor vokser i delvis sol, delvis skygge og full skygge. Den tåler dype nyanser, men kan brenne i direkte sollys. ... Dessuten er de en flink valg for a bunndekke for et område med tørr skygge.

Er Madagaskar periwinkle giftig?

Ved inntak av munnen: Madagaskar periwinkle er sannsynligvis usikkert når det tas gjennom munnen på grunn av tilstedeværelsen av giftig kjemikalier kjent som vinca alkaloider.

kan jeg gi blomster til kjæresten min
Blomster kan bli gitt ved enhver anledning, og menn elsker å få blomster av de samme grunnene de sende dem. Vær nøye med når han vanligvis sender blom...
blomster til kjæresten
Din guide til å velge den perfekte blomsterbuketten til kjæresten dinRose.Nelliker.Orkideer.Gerberas.Fugl av paradis.Kan jeg gi blomster til kjæresten...
beste planter for planterbokser full sol
De beste blomstene for potter i full solDiamond Frost Euphorbia. NÃ¥r du plante Diamond Frost euphorbia, du planter en av de mest prisvinnende plantene...