Lavendel

Lavendel i hagen Informasjon og voksende lavendeltips

Lavendel i hagen Informasjon og voksende lavendeltips

hvordan vokse lavendel

  1. Hvor er det beste stedet å plante lavendel?
  2. Hvordan bryr du deg om en utendørs lavendelplante?
  3. Hva skjer hvis du ikke beskjærer lavendel?
  4. Blir lavendel bedre inne eller ute?
  5. Hva kan jeg plante ved siden av lavendel?
  6. Hvordan forbereder jeg jorda min for lavendel?
  7. Er kaffegrut godt for lavendelplanter?
  8. Skulle du deadhead lavendel?
  9. Hvor lenge varer lavendelplanter?
  10. Hvordan forhindrer du at lavendel blir treaktig?
  11. Hvordan gjenoppliver du lavendel?
  12. Hvordan gjenoppliver du en woody lavendelplante?
  13. Kan lavendel vokse i potter?
  14. Hvor ofte skal lavendel vannes?
  15. Hvordan overvintrer du lavendel?
  16. Kan jeg spise lavendel fra hagen min?
  17. Hvordan starter du en lavendelhage?
  18. Vokser rosmarin og lavendel godt sammen?
  19. Hva er den beste pottejorden for lavendel?
  20. Hvor dyp skal lavendeljord være?
  21. Hva kan jeg legge til i våt leirjord?

Hvor er det beste stedet å plante lavendel?

Lys: Lavendel trenger full sol og godt drenert jord til vokse best. I varme sommerklimaer kan ettermiddagsskygge hjelpe dem med å trives. Jord: Lavendel vokser beste i lav til moderat fruktbar jord, så ikke endre jorda med organisk materiale før planting. Lavendel utfører beste i nøytral til lett alkalisk jord.

Hvordan bryr du deg om en utendørs lavendelplante?

Lavendelpleie

Plante lavendel i full sol og godt drenert jord (tilsett organisk materiale for å forbedre tung jord). Å starte med de riktige forholdene er avgjørende for å lykkes voksende lavendel. Vann planter dypt, men sjelden, når jorda er nesten tørr. Sviske hvert år umiddelbart etter blomstring.

Hva skjer hvis du ikke beskjærer lavendel?

En årlig beskjæring er et viktig skritt for lang levetid lavendel (Lavandula spp. og hybrider) planter. Uten det de vokse en stor, slank, treaktig base som kan splittes åpent - det ser ille ut og forkorter plantens levetid.

Blir lavendel bedre inne eller ute?

I de fleste situasjoner, lavendel bør være vokst utendørs. Selv i de kaldeste områdene hvor lavendel er ikke hardfør, det er beste å beholde voksende lavendel innendørs som en tilbakeslagsstilling, noe du gjøre om vinteren når planter kanikke være utendørs.

Hva kan jeg plante ved siden av lavendel?

Noe bra planter å vokse med lavendel som har lignende behov:

  1. Echinacea.
  2. Aster.
  3. Sedum.
  4. Vill indigo.
  5. Babyens pust.
  6. Tørke tolerante roser.

Hvordan forbereder jeg jorda min for lavendel?

Anlegg lavendel i godt drenert, lett alkalisk jord med en pH mellom 6.7 og 7.3. Du kan legge byggersand til jord før planting å øke drenering, noe som er viktig fordi lavendel vil ikke tolerere overdreven jord fuktighet eller fuktighet.

Er kaffegrut godt for lavendelplanter?

Nei. Kaffegrut er svært høy i syre og planter som for eksempel lavendel og aloe har ikke godt av dem. ... Bruk bare fersk begrunnelse på syreelskende planter og selv da, gjør det sparsomt.

Skulle du deadhead lavendel?

Deadheading. Klipp av brukte blomster for å oppmuntre flere til å danne seg. men, du kan la dem være på plass mot slutten av blomstringstiden som mat for frøædende fugler som gullfink.

Hvor lenge varer lavendelplanter?

De planter er ikke veldig lang levde. Hvis du får tre eller fire år av dem du vil har gjort det bra, men de kan byttes ut relativt billig eller forplantes fra halvmodne skuddspisser tre eller fire tommer lang på midtsommeren.

Hvordan forhindrer du at lavendel blir treaktig?

Plant din lavendel i godt drenert, steinete jord, i en skråning (hvis mulig) for å sikre drenering. Gjød dem lett første året etter plantingen. Etter det må du ikke gjødsle regelmessig. Sviske lavendel lett til vedlikeholde den avrundede formen.

Hvordan gjenoppliver du lavendel?

Den eneste måten å gjenopplive lavendel som har vært i skyggen er å overføre den til en gryte og plassere den i solen så raskt som mulig. Lavendler krever sol hele året, inkludert om vinteren, så plant den lavendel i et fint åpent rom som ikke er under et treskjerm eller annen skygge.

Hvordan gjenoppliver du en woody lavendelplante?

Små skudd dukker opp fra treaktig basen indikerer at stilkene skal regenerere. 2 Kuttet ut den gamle veksten Skjær forsiktig ut den gamle veksten over de unge skuddene for å åpne midten av planten. Bruk skarpe sekatører til å skjære så nær du kan den nye veksten uten å skade den.

Kan lavendel vokse i potter?

Noen lavendel variasjon vil vokse i en container, men noen er bedre egnet enn andre. Dwarf Blue, Munstead, Hidcote, Sweet, Sharon Roberts og Lavendel Lady produserer blomster raskt og holder en håndterbar størrelse gryter.

Hvor ofte skal lavendel vannes?

Hvordan ta vare på Lavendel

  1. Vann en eller to ganger i uken etter planting før planter er etablert. Vann moden planter annenhver til tredje uke til knopper dannes, deretter en eller to ganger i uken til høsting.
  2. I kaldere vekstområder, planter kan trenge ekstra vinterbeskyttelse.

Hvordan overvintrer du lavendel?

Mest lavendler dør om vinteren fordi jorda de plantes i blir vannglasset eller fuktig. Sørg for at din lavendel er plantet på et sted som har raskt drenerende jord, og jobber organisk materiale i form av kompost eller torvmose samt hagebruk sand inn i plantingsstedet.

Kan jeg spise lavendel fra hagen min?

Både blomstene og bladene kan bli spist og ha en hyggelig, men litt bitter smak. Lavendel vokser i hele Sør -Europa, Australia og USA. Tørket lavendel har bare noen få kalorier per spiseskje og er fri for fett og kolesterol.

Hvordan starter du en lavendelhage?

Velg riktig sted, full sol med god drenering. Forbered jorda; en sand, lerjord er ideell, men du kan endre hvilken som helst jord til å fungere. Velg riktig variant for din hage og kjøp nok planter til å plassere dem med plass til luft kan sirkulere. Plante, vann, mulch, klipp og beskjær.

Vokser rosmarin og lavendel godt sammen?

Kan rosmarin og lavendel bli plantet sammen? Ja. Både rosmarin og lavendel er middelhavsurter som krever lignende forhold for både sol og vanning.

Hva er den beste pottejorden for lavendel?

Den beste potteblandingen for lavendel er lett, lett alkalisk og forbedret med næringsstoffer som sakte frigjør. Å finne en god kommersiell jord kan være vanskelig, men å lage en er ikke. Bland like deler sterilisert hagjord, fuktet sphagnum torvmose og perlit i en stor container.

Hvor dyp skal lavendeljord være?

Husk at lavendel er grunne forankret, så potten gjør ikke trenge å være høy. Gjennomsnittlig dybde og spredning av rotsystemet er 8-10 tommer. Utmerket drenering er nøkkelen til suksess med lavendel det være seg i bakken eller i en gryte.

Hva kan jeg legge til i våt leirjord?

Den beste måten å forbedre seg på leirejord er å blande organiske materialer grundig med eksisterende jord, forklarte Brewer. Bark, sagflis, gjødsel, bladmugg, kompost og torvmose er blant de organiske endringene som vanligvis brukes for å forbedre leirjord.

Hvordan høste Verbena - Guide til å plukke Verbena -blader
Bruk saks eller saks til å klippe enkeltpersoner verbena stammer til ¼ tommer (. 5 cm.) av a blad node eller blad, helst ikke fjerne mer enn omtrent e...
Medisinsk bruk for Verbena - Bruke Verbena i matlaging og utover
Hva kan du gjøre med verbena?Kan du spise verbenablader?Hva er fordelene med sitronverbena?Hva kan jeg gjøre med tørket sitron verbena blader?Er Verbe...
Grillede solsikkehoder - Hvordan lage et solsikkehode
Da må du fjerne alt blomst kronblad og belegge solsikkehode med olje og legg den med forsiden ned på grille eller BBQ. Den må stå på bålet i ca 5 minu...