Astrantia

Informasjon om Astrantia (Masterwort Plant)

Informasjon om Astrantia (Masterwort Plant)

Astrantia vokser til omtrent 1 til 2 fot (30 til 60 cm.) høy. ... De blomstermasterwort plante ser uvanlige ut, ettersom de er en gruppe tettpakkete buketter som er støttet av kronbladlignende bladblad. Dette gjør blomst ligner veldig på en stjerne eller et fyrverkeri.

  1. Hvordan tar du vare på astrantia?
  2. Dør astrantia tilbake om vinteren?
  3. Er astrantia en flerårig?
  4. Skulle du deadhead astrantia?
  5. Er det lett å dyrke astrantia fra frø?
  6. Hva går bra med astrantia?
  7. Kan jeg dele astrantia?
  8. Spiser snegler astrantia??
  9. Hvordan planter du astrantiapærer?
  10. Er astrantia bra for bier?
  11. Er astrantia en eviggrønn?
  12. Hvordan sår du astrantia frø?
  13. Hvordan kontrollerer du lydige planter?
  14. Hvordan gjør du deadhead astrantia?
  15. Når kan du flytte astrantia?
  16. Må du lagde frø?
  17. Hva gjør du med astrantia etter blomstring?
  18. Når skal jeg dele astrantia Storbritannia?
  19. Hvordan tørker du astrantia blomster?
  20. Hvordan vokser du astrantia Storbritannia?

Hvordan tar du vare på astrantia?

Tar Omsorg for Astrantia

Påfør en overflate av kompost eller godt råtnet gjødsel rundt april-mai for å spare fuktighet. I likhet med geranium (cranesbill) kan hele planten kuttes ned til bakkenivå etter den første blomsterskyllingen i juli, for å stimulere frisk vekst og ytterligere blomster.

Dør astrantia tilbake om vinteren?

Trette blader kan også kuttes tilbake i vekstsesongen. Nytt friskt løv vil dukke opp. Astrantia vil dø tilbake naturlig overvintre.

Er astrantia en flerårig?

Astrantias (også kjent som Hatties nålepute eller masterwort) er sommerblomstrende stauder for blandede senger eller grenser. Med sine stjerneklare, konvekse blomsterhoder ligner astrantier solskinnende planter som skabb og sjødrift, men de fleste varianter av astrantia er skyggeglade planter.

Skulle du deadhead astrantia?

Gode ​​tips for å dyrke Astrantias

De er imøtekommende planter, men vil gjøre best i jord som ikke blir for tørr. - Anlegg astrantia i lys eller dappled nyanse. ... Deadhead dem også etter den andre skyllingen, fordi for mange frøplanter kan overbelaste moderplanten.

Er det lett å dyrke astrantia fra frø?

hvordan Dyrk Astrantia fra frø. Astrantias er elsket av både blomsterarrangører og gartnere. De yter best i fuktig jord og vil gjøre et godt bunndekke hvis plantet i grupper. ... Astrantia frø trenger en periode med fuktighet og kulde for å bryte hvileperioden og tillate frø å spire.

Hva går bra med astrantia?

Tenk på pioner, roser, hortensiaer, dagliljer, dahliaer, delphiniums, stokkroser eller til og med topiary som på bildet av Arley Hall ovenfor. Ledsagerplanter er de som har en støttende rolle. De er valgt for å utfylle funksjonsplantene, i kontrast eller harmonisering med dem, i farge, tekstur eller form.

Kan jeg dele astrantia?

I dag er mitt valgte offer denne fire år gamle Astrantia: For å starte, kuttet jeg gjennom midten av planten med trowel, og prøvde å skjære mellom vekstpunkter. ... Du kan graver alltid hele planten opp og dele opp men jeg fant det lettere bare å grave ut halvparten av klumpen.

Spiser snegler astrantia??

Astrantia. Astrantias er godt egnet til å vokse under trær, helst i fuktig jord. Blomstene deres er attraktive for bier og andre pollinatorer, og bladene ignoreres av dem snegler og snegler.

Hvordan planter du astrantiapærer?

Planting Bruksanvisning

Ideell for en godt forberedt fuktighetsbevarende jord, disse vil trives i en skogshage, på en bekkekant eller i en fuktig kant, hvor de vil produsere hauger av mykt flikete løvverk med høyere blomsterstengler. For full sol /svak skygge og plantes best med 30-45 cm mellom hverandre.

Er astrantia bra for bier?

Flott for bier, så vel som katter. Hold det ryddig ved å kutte ned etter den første blomstringen, så får du et nytt lodd.

Er astrantia en eviggrønn?

De Astrantia maxima er også kjent som Masterwort. ... De Astrantia maxima er ikke det eviggrønn.

Hvordan sår du astrantia frø?

Purke i fuktig, godt drenert frø kompost ved 18-22 ° C i 2-4 uker. Deretter kald lagdeling. Flytt til -4-+4 ° C i 4-6 uker og gå deretter tilbake til varmen, 18 ° C. Spiring skulle skje.

Hvordan kontrollerer du lydige planter?

Voksende lydig plante i fuktig, godt drenert jord oppmuntrer til dette anlegg å produsere spreke løpere og bli litt aggressive. For å holde det under kontroll, du kan prøve planting den i jord som er mindre fruktbar og tørrere.

Hvordan gjør du deadhead astrantia?

Jeg dødhodet mine når de blir brune. Jeg kuttet dem like over neste vekstområde. Hvis du ikke gjør det dødhodet dem, gjør de faktisk selvfrø. Hvis alle blomstene har blitt brune, ville jeg kuttet hele planten ned til bakken, så vokser den igjen og lager blomster i samme sesong.

Når kan du flytte astrantia?

Astrantia kan løftes og deles om våren. Det store frøet kan bli sådd så snart den er moden, men denne planten vil ofte gjøre alt for du i hagen. Om høsten trenger plantene å rydde opp med de gamle bladene og stilkene fjernet til bakkenivå og sendt til komposthaugen.

Må du lagde frø?

Den gode nyheten for gartnere er at den naturlige kulden lagdeling nødvendig for spiring kan bli tvunget med bare noen få materialer, vann, kjøleskap og tålmodighet. Hvis du're plante innfødte villblomster eller varianter som krever kulde lagdeling om høsten er dette trinnet ikke nødvendig.

Hva gjør du med astrantia etter blomstring?

Etter blomstring, astrantias kan forynges ved å kutte dem tilbake nær bakken - friskt nytt løvverk og en sen avling av blomster blir produsert snart etter. Astrantier sprer seg ikke langt, men de gjøre selv frø.

Når skal jeg dele astrantia Storbritannia?

Astrantia formeres enten gjennom deling eller ved å vokse fra frø. Til dele opp planten, grave opp en moden klump enten tidlig på våren eller tidlig på høsten.

Hvordan tørker du astrantia blomster?

Astrantia er en veldig populær blomst til tørking på grunn av de sterke stilkene og robuste blomster. Til tørr astrantia, bare henge opp ned i en varm, mørk og tørke plass. Astrantia er tilgjengelig på engros blomst markeder som et kutt blomst og selges i omslag med 10 eller 20 stilker.

Hvordan vokser du astrantia Storbritannia?

Vokse astrantias i fuktig jord i delvis skygge. Kutt ned etter blomstring for å oppmuntre til en ny blomstring og mulch årlig. Astrantier kan være vokst i tørrere jord så lenge de blir vannet og mulket regelmessig.

tropiske planter for kaldt klima
Cold Hardy Tropical PlantsColocasia. Colocasia "Pink China ”er en av de hardeste variantene. ... Fugl av paradis. Dyr en gigantisk paradisfugl (Streli...
dyrking av tropiske planter i kaldt klima
Temperert klima Kjølig sesong: Når været begynner å kjøle seg ned, er det viktig å redusere mengden vann, hold jorden bare fuktig, da tropiske planter...
tropiske planter som vokser i oregon
Jeg tenker på hibiskus, jasmin, oleander, bregner, palmer, bananer, kanner, colocasia og gingers, til å begynne med. Alle har frodige, tropiske famili...