Planter

hvor ofte skal vanne innendørs planter om vinteren

hvor ofte skal vanne innendørs planter om vinteren

For de fleste husplanter, redusere vanning til en gang hver fjortende dag. Bare for sukkulenter vann annenhver til tredje uke, og for kaktuser, stopp vanning fullstendig. Unntaket er vinter-blomstring planter, som julekaktus og julestjerner, som trenger vanning når komposten føles tørr.

  1. Hvor ofte skal jeg vanne mine innendørs planter om vinteren?
  2. Hvordan tar du vare på innendørs planter om vinteren?
  3. Trenger stueplanter mer vann om vinteren?
  4. Vann du potteplanter om vinteren?
  5. Skal jeg mate stueplanter om vinteren?
  6. Trenger planter å vokse lys om vinteren?

Hvor ofte skal jeg vanne mine innendørs planter om vinteren?

Vann sparsomt

Med mindre du har oppvarmingen skrudd opp høyt hele dagen, hver dag, din planter vil kreve mindre vann i de kaldere månedene enn gjennom sommeren. Du kan teste dem til se om de trenger det vanning ved å skyve fingrene i jorda. Hvis det er tørt, kan du vann, hvis det er fuktig, er det ikke nødvendig til.

Hvordan tar du vare på innendørs planter om vinteren?

Lys

  1. Bevege seg planter nærmere vinduer, hvis mulig.
  2. Rengjør vinduer for å gi maksimal lysoverføring.
  3. Skifte planter til nye steder i nærheten av lysere vinduer for vinter.
  4. Vask støv av planter slik at bladene kan utnytte tilgjengelig lys maksimalt.
  5. Tilsett kunstig lys. Lysrør gir tilstrekkelig lys.

Trenger stueplanter mer vann om vinteren?

Alle stueplanter krever mindre vann i vinter. Over-vanning er alltid farlig, men spesielt i vinter. Sørg for at du ikke lar potene dine bli for våte, og plantene dine vil takke deg.

Vann du potteplanter om vinteren?

Hannah foreslår at selv om temperaturene er ved frysing og gryte er tørr, er det viktig å vann fordi det vil bidra til å bedre beskytte planter'røtter. "Når planter er ikke skikkelig overvintret, defår problemer om våren, sier hun.

Skal jeg mate stueplanter om vinteren?

Husplanter, som mennesker, trenger mat for å prestere, spesielt når de vokser aktivt. Vår og sommer er nødvendig fôring måneder; imidlertid i løpet av vinter, fôring det er ikke nødvendig. Hvis du gjøre gjødsle, gjøre det sparsomt.

Trenger planter å vokse lys om vinteren?

Mest vinter dager, spesielt i de nordlige delene av landet, tilbyr ikke nok lys å beholde planter på sitt beste. Den enkle løsningen er vokse lys. Det gjør du ikke trenge et fancy oppsett; mange planter vil gjøre helt fint under fluorescerende lys, spesielt hvis de er av effektiv T5 -type.

Sparsomme hagearbeidstips - Hvordan vokse en hage gratis
Når hagearbeid på et budsjett, kan du faktisk få planter til gratis ved å lagre frø og ta stiklinger. Fjern og lagre frø fra de økologiske produktene ...
Meditativ hagearbeid Kan hagearbeid brukes til meditasjon
“Omsorg for din hage kan være en flott form for oppmerksomhet meditasjon. Ved å koble deg til jorden og praktisere hagearbeid, du kan dyrke et sunt si...
Regionale hagearbeid Hva du skal gjøre i juli
Høsting av alle avlinger regelmessig, fra grønnsaker til bær. Kryss av hage sentre for ettårige salg og pleie dem gjennom sommer, deretter plante om h...